Maciejkowe dzieci przeziębione, Maciejkowy tata mimo, że prawdopodobnie chory na to samo, jak każdy mężczyzna nie choruje tylko "walczy o życie". Z pomocą przychodzą nam jagły a dokładniej płatki jaglane w przepysznych gofrach. Aby gofry były jeszcze zdrowsze podane są z dżemem porzeczkowym, malinowym i kiwi.
Składniki:
- 1 szklanka płatków jaglanych
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1 i 1/2 szklanki wrzącej wody
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki syropu klonowego
- 2 łyżki oleju (u mnie rozpuszczony kokosowy)
Przygotowanie:
Płatki jaglane i wiórki kokosowe zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut aby nasiąkły. Do przestudzonych dodajemy jajka, syrop klonowy, proszek do pieczenia i wlewamy olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Pieczemy w gofrownicy okolo 3 minut (czas pieczenia jest różny, zależy od mocy gofrownicy)
Dzięki za przepis jest świetny moje smaki ,
OdpowiedzUsuńma tylko jedną wadę zbyt szybko znikają te gofry no i mają jak dla mnie dużo kalorii (378kkal.na 100g.)
Poza tym prefekt dzięki za takie fajne łakocie.