Wymyślanie różnorodnych i do tego zdrowych podwieczorków dla 6 - latka, który zaznał sklepowych słodyczy jest nie lada wyzwaniem. Proponuję dzisiaj czekoladowe brownie z czerwonej fasoli, które u nas się sprawdziło.
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- banan
- jajko
- 2 łyżki kakao
- 30 g płatków owsianych błyskawicznych
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 1-2 łyżki syropu klonowego
- 1/2 łyżeczki sody
Przygotowanie:
Czerwoną fasolę wyciągamy z puszki i płuczemy wodą na sitku.
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia ( ja mam silikonową, więc nie trzeba papieru) i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.
Inspiracja: http://ladyochmistrzyni.pl/2017/05/domowe-brownie-z-czerwona-fasola/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz