Dzisiaj zrobiłam sobie dzień czyszczenia szafek z zaczętych opakowań z różnymi produktami. Na pierwszy ogień poszła mąka gryczana, a dokładnie wykańczanie dwóch napoczętych opakowań.
Składniki:
- 500 g maki gryczanej
- 300 ml mleka ( u mnie kokosowe)
- 2 jabłka
- 100 – 150 ml cukru kokosowego
- 100 ml roztopionego oleju kokosowego
- 2 płaskie łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cynamonu
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
Olej kokosowy rozpuszczamy. W misce mieszamy mąkę z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy jeszcze trochę mleka. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, jeśli mamy silikonową to nie trzeba. Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach. Sprawdzamy patyczkiem czy są dobre.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz