Dawno nie mieliśmy placuszków na śniadanie, dodatkowo nie miałam od rana weny co Olinek ma zjeść. W lodówce wczorajsza kasza jaglana i otwarty jogurt naturalny a na stole dojrzały banan. Wszystko wylądowało w miseczce, dodałam jeszcze trochę mąki orkiszowej i jajko, dosypałam błyskawicznych płatków owsianych i powstały pyszne i delikatne placuszki.
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 dojrzały banan
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki orkiszowej
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wkładamy do miski i blendujemy na gładką masę. Odstawiamy na około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy jednorazowo odrobinkę masła klarowanego lub oleju kokosowego. Smażymy około 2 minut z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz