OLINKOWE BLW





DRUGIE ŚNIADANIE
9.00
Kaszka jaglana z malinami i aronią

Składniki:
  •  1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/2 szklanki aronii
  • 1/2 szklanki malin  
  • syrop daktylowy
Kaszę jaglaną wrzucamy do wysokiego naczynia, dosypujemy maliny, mus daktylowy i aronię, mieszamy wszystko, krótko blenderem. 


OBIAD
15.30
 Makaron penne z warzywami

Składniki:
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 marchewka
  • 1/2 małego selera
  • natka pietruszki
  • 2 brukselki
  • makaron penne 
Wszystkie warzywa oprócz natki pietruszki gotujemy w wodzie lub na parze. Ugotowane dzielimy na pół, połowę blendujemy dokładnie i dosypujemy natkę pietruszki. Drugą połowę, czyli pół pietruszki, pół marchewki i 1 brukselkę kładziemy na talerzyk, dokładamy ugotowany makaron i polewamy go sosem warzywnym.

Komentarze

Popularne posty