DRUGIE ŚNIADANIE
9.00
Kaszka jaglana z malinami i aronią
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/2 szklanki aronii
- 1/2 szklanki malin
- syrop daktylowy
Kaszę jaglaną wrzucamy do wysokiego naczynia, dosypujemy maliny, mus daktylowy i aronię, mieszamy wszystko, krótko blenderem.
OBIAD
15.30
Makaron penne z warzywami
Składniki:
- 1 korzeń pietruszki
- 1 marchewka
- 1/2 małego selera
- natka pietruszki
- 2 brukselki
Wszystkie warzywa oprócz natki pietruszki gotujemy w wodzie lub na parze. Ugotowane dzielimy na pół, połowę blendujemy dokładnie i dosypujemy natkę pietruszki. Drugą połowę, czyli pół pietruszki, pół marchewki i 1 brukselkę kładziemy na talerzyk, dokładamy ugotowany makaron i polewamy go sosem warzywnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz