DRUGIE ŚNIADANIE
10.00
Kanapki z pastą jajeczną z jarmużem
Składniki:
- 2 jajka
- garść listków jarmużu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- dodatkowo: szczypiorek
ZUPA
13.00
Zupa pomidorowa z makaronem
Składniki:
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- pół cebuli
- natka pietruszki
- passata pomidorowa lub pomidory krojone (ważne aby były w kartonie)
- opcjonalnie: piramidka smaku
- makaron lub ryż
- oliwa z oliwek
Gdy bulion warzywny mamy ugotowany, dodajemy passatę pomidorową i jeszcze chwilę gotujemy.
Do miseczki wkładamy makaron lub ryż, zalewamy zupką i do przestudzonej dolewamy łyżeczkę oliwy z oliwek i pozostałą, pokrojoną drobno natkę pietruszki.
DRUGIE DANIE
15.30
Pierś z kurczaka w sosie szpinakowo-jogurtowym
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 1/2 paczki szpinaku mrożonego
- ulubione zioła (u mnie Podlaska przyprawa do drobiu)
- 1/4 jogurtu greckiego
- 4 łyżki mąki pszennej
- olej rzepakowy
Podajemy z kaszą lub ryżem. U mnie dziś kasza orkiszowa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz