OLINKOWE BLW


ŚNIADANIE
10.00
Kanapki z białym serkiem, szczypiorkiem i mielonym lnem


OBIAD
15.00 
Pulpety w sosie pomidorowym z warzywami

Składniki:
  • 500g mięsa mielonego (u mnie indycze)
  • 1 jajko
  • 6 łyżek kaszy manny
  • zioła (u mnie tymianek, ząbek czosnku i koperek)
  • przecier pomidorowy
  • 1 łyżka jogurtu greckiego

Mięso, jajko, nasze manne i zioła mieszamy i formujemy małe pulpety. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 200 st. na ok. 10 minut. W garnuszku gotujemy przecier pomieszany z jogurtem greckim. Wrzucamy do niego podpieczone pulpety i dusimy jeszcze około 15 minut na wolnym ogniu. Podajemy z ulubionymi warzywami.

Wersja dla starszych
Do kotletów i sosu możemy dodać sól i pieprz.


DESERO-KOLACJA
17.00
Sok pomarańczowo-jabłkowy i owsiane ciesteczka.

Komentarze

Popularne posty