ŚNIADANIE
10.00
Kanapki z białym serkiem, szczypiorkiem i mielonym lnem
OBIAD
15.00
Pulpety w sosie pomidorowym z warzywami
Składniki:
- 500g mięsa mielonego (u mnie indycze)
- 1 jajko
- 6 łyżek kaszy manny
- zioła (u mnie tymianek, ząbek czosnku i koperek)
- przecier pomidorowy
- 1 łyżka jogurtu greckiego
Mięso, jajko, nasze manne i zioła mieszamy i formujemy małe pulpety. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 200 st. na ok. 10 minut. W garnuszku gotujemy przecier pomieszany z jogurtem greckim. Wrzucamy do niego podpieczone pulpety i dusimy jeszcze około 15 minut na wolnym ogniu. Podajemy z ulubionymi warzywami.
Wersja dla starszych
Do kotletów i sosu możemy dodać sól i pieprz.
Do kotletów i sosu możemy dodać sól i pieprz.
DESERO-KOLACJA
17.00
Sok pomarańczowo-jabłkowy i owsiane ciesteczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz