Brownie z czerwonej fasoli

Wymyślanie różnorodnych i do tego  zdrowych podwieczorków dla 6 - latka, który zaznał sklepowych słodyczy jest nie lada wyzwaniem. Proponuję dzisiaj czekoladowe brownie z czerwonej fasoli, które u nas się sprawdziło.
 
Składniki:
  • puszka czerwonej fasoli
  • banan
  • jajko
  • 2 łyżki kakao
  • 30 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1-2 łyżki syropu klonowego
  • 1/2 łyżeczki sody
Przygotowanie:
Czerwoną fasolę wyciągamy z puszki i płuczemy wodą na sitku.
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia ( ja mam silikonową, więc nie trzeba papieru) i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. 
Inspiracja: http://ladyochmistrzyni.pl/2017/05/domowe-brownie-z-czerwona-fasola/

Komentarze

Popularne posty