- 6 sznycelków z indyka
- 4 łyżki mielonego siemienia lnianego i 2 bułki tartej
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 5 łyżek drobno tartego sera żółtego
- pieprz i papryka słodka
- 1 duże jajko
- masło klarowane
Piekarnik nagrzewamy do 190'C z termoobiegiem. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, posypujemy pieprzem i słodką papryką. W głębokim talerzu rozbijamy jajko. Na duży, płaski talerz wysypujemy siemię lniane i bułkę, ser, koperek i mieszamy ze sobą. Maczamy sznycelki w jajku, a następnie obtaczaj w panierce. Kotlety poukładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, układamy plasterki masła klarowanego i pieczemy 20-25 minut do zrumienienia.
Wersja dla starszych
Sznycelki możemy przyprawić dodatkowo ostrą papryką i solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz