Mój fan makaronów miał dzisiaj na obiad swoje ulubione danie tym razem z dodatkami. Z suszonymi pomidorami i białym serem. Rodzice i starszy brat szpinak jedli z serem feta zamiast białego i smak był nieziemsi.
Składniki:
- 1 paczka mrożonego szpinaku lub 4 garści świeżego
- 1/2 białego sera (1 op. sera feta)
- 2 łyżki suszonych pomidorów drobno pokrojonych
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Makaron rurki gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Na patelni podsmażany drobno pokrojoną cebulkę, dodajemy szpinak, jak się rozmrozi, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszone pomidory i dusimy około 5 minut. Porcje szpinaku dla maluszka odkladamy do miseczki, dodajemy biały ser i mieszamy ze szpinakiem a nastepnie z ugotowanym makaronem. Do pozostałego na patelni szpinaku dodajemy ser feta, sól i pieprz oraz odrobine chili i dusimy to rozpuszczenia się fety. Podajemy z makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz