ŚNIADANIE
Kostki z kaszy manny z musem z kiwi
Składniki:
* 1 szklanka wody
* 7 łyżek kaszy manny
* dojrzałe kiwi
* 1 łyżeczka syropu daktylowego
Kaszę mannę wsypujemy do wrzącej wody i gotujemy ok. 3 minut cały czas mieszając aby się nie przypaliła. Odstawiamy w zimne miejsce aby wystygła. (dobrze jest ugotować ją wieczorem aby rano była już gotowa). Kiwi blendujemy na mus i dodajemy syrop daktylowy. Kaszkę kroimy na dość duże kostki i polewamy musem.
OBIAD
Makaron świderki z sosem brokułowo-pomidorowym
Składniki:
* makaron świderki
* mrożone brokuły
* przecier pomidorowy
* marchewka
* oregano i słodka papryka
* natka pietruszki
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.Brokuły i marchewkę gotujemy na parze. Różyczkę brokuła i kawałek marchewki blendujemy razem z przecierem pomidorowym i dodajemy pokrojoną natkę wg uznania i przyprawy. Na talerzyk układamy brokuł i marchewkę, ugotowany makaron i polewamy sosem.
* makaron świderki
* mrożone brokuły
* przecier pomidorowy
* marchewka
* oregano i słodka papryka
* natka pietruszki
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.Brokuły i marchewkę gotujemy na parze. Różyczkę brokuła i kawałek marchewki blendujemy razem z przecierem pomidorowym i dodajemy pokrojoną natkę wg uznania i przyprawy. Na talerzyk układamy brokuł i marchewkę, ugotowany makaron i polewamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz