Skladniki:
* 4 banany
*1 jajko
* 100 g masła
* 1,5 szklanki mąki pszennej (u mnie pół na pół z pełnoziarnistą)
* 1 łyżeczka sody
* 1 laska wanilii
* 1 łyżka żurawiny
* 1 łyżka rodzynków ( nie dałam bo nie mialam)
* 2 łyżki zmielonych orzechów (nie dałam bo jeszcze nie próbowaliśmy orzechow)
Masło rozpuszczamy i studzimy. Rodzynki zalewamy gorącą wodą. Banany
rozgniatamy widelcem, dodajemy do nich jajko, roztopione masło –
mieszamy łyżką. Dodajrmy mąkę, sodę, odcedzone z wody rodzynki, żurawinę
i zmielone orzechy, nasionka z laski wanilii (trzebs zeskrobać je
nożem, uprzednio rozcinając laskę wzdłuż) – mieszamy ponownie.Ciasto
przełkladamy do keksówki 10 x 20 cm. Pieczemy przez 55- 60 minut w 170
stopniach z termoobiegiem na środkowym poziomie piekarnika.* 4 banany
*1 jajko
* 100 g masła
* 1,5 szklanki mąki pszennej (u mnie pół na pół z pełnoziarnistą)
* 1 łyżeczka sody
* 1 laska wanilii
* 1 łyżka żurawiny
* 1 łyżka rodzynków ( nie dałam bo nie mialam)
* 2 łyżki zmielonych orzechów (nie dałam bo jeszcze nie próbowaliśmy orzechow)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz