OLINKOWE BLW



DRUGIE ŚNIADANIE
9.00
Omlet z owocami

Skladniki: 
* 2 jajka
* 3 łyżki serka Bieluch
* łyżeczka masła klarowanego
* owoce
Jajka wbiamy do miseczki i dobrze je mieszamy, aż powstanie gładka masa. Dodajemy serek i znowu dokładnie mieszamy aż jajka i serek będą stanowiły jednolitą masę. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i wlewamy jajeczno-serkową masę. Smażymy na wolnym ogniu aż zobaczymy, że górna część jest już prawie ścięta wtedy odwracamy omlet na drugą stronę i jeszcze chwilę przysmażamy. Dekorujemy ulubionymi owocami.






OBIAD
15.30
Dorsz w migdałach

Skladniki:

* 1 płat dorsza
* 1 jajko
* 4 łyżki mąki owsianej
* zioła do ryby (u mnie tymianek i bazylia)
* 2 łyżeczki oleju kokosowego
* pół cytryny
Dorsza rozmrażamy, suszymy ręcznikiem papierowym i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie posypujemy ziołami i obtaczamy w rozbełtanym jajku a następnie w mące wymieszanej z płatkami migdałowymi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, kładziemy na wierzch ryby olej kokosowy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
U mnie dorsz z ziemniakami i koperkiem z kiszonym ogórkiem.

Komentarze

Popularne posty