9.00
Omlet z owocami
Skladniki:
* 2 jajka
* 3 łyżki serka Bieluch
* łyżeczka masła klarowanego
* owoce
* 3 łyżki serka Bieluch
* łyżeczka masła klarowanego
* owoce
Jajka
wbiamy do miseczki i dobrze je mieszamy, aż powstanie gładka masa.
Dodajemy serek i znowu dokładnie mieszamy aż jajka i serek będą
stanowiły jednolitą masę. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i
wlewamy jajeczno-serkową masę. Smażymy na wolnym ogniu aż zobaczymy, że
górna część jest już prawie ścięta wtedy odwracamy omlet na drugą stronę
i jeszcze chwilę przysmażamy. Dekorujemy ulubionymi owocami.
OBIAD
15.30
Dorsz w migdałach
Skladniki:
* 1 płat dorsza
* 1 jajko
* 4 łyżki mąki owsianej
* zioła do ryby (u mnie tymianek i bazylia)
* 2 łyżeczki oleju kokosowego
* pół cytryny
* 1 płat dorsza
* 1 jajko
* 4 łyżki mąki owsianej
* zioła do ryby (u mnie tymianek i bazylia)
* 2 łyżeczki oleju kokosowego
* pół cytryny
Dorsza
rozmrażamy, suszymy ręcznikiem papierowym i skrapiamy sokiem z cytryny.
Następnie posypujemy ziołami i obtaczamy w rozbełtanym jajku a
następnie w mące wymieszanej z płatkami migdałowymi. Układamy na blaszce
wyłożonej papierem do pieczenia, kładziemy na wierzch ryby olej
kokosowy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
U mnie dorsz z ziemniakami i koperkiem z kiszonym ogórkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz