Składniki:
- 2 jajka (osobno białko i żółtko)
- 1 szklanka mąki owsianej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1/2 małego jogurtu naturalnego
- 1/4 szklanki syropu klonowego lub miodu (miód od 1 r.ż.)
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Jabłka
myjemy, obieramy i kroimy na cząstki. Białka ubijamy na sztywną pianę,
dodajemy syrop klonowy, żółtka oraz jogurt. Chwilę miksujemy. Obie mąki i
sodę przesiewamy przez sito i powoli dodajemy do masy delikatnie
mieszając do połączenia się składników. Ciasto wylewamy do keksówki i na
wierzch układamy jabłka lekko je wciskając do środka ciasta. Pieczemy
180 stopniach przez 25 minut bez termoobiegu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz