CIASTO
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki zimnego oleju kokosowego
- 1/3 szklanki lodowatej wody
- 4 łyżki syropu klonowego
Wszystko siekamy, następnie wyrabiamy ciasto i wstawiamy na przynajmniej1 godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na dwa kwadraty. Każdy wkładamy do blaszki posmarowanej masłem i wysypanej kaszą mannę. Każdy placek pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.
BUDYŃ
- 2 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 3 łyżki syropu klonowego
- laska wanilii
- 2 żółtka
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Mój mazurek
1 warstwa ciasto
2 warstwa dżem porzeczkowo-jeżynowy
3 warstwa budyń
4 warstwa bakalie (rodzynki, żurawina, płatki migdałowe, amarantus ekspandowany)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz