Gofry jaglano-kokosowe

Maciejkowe dzieci przeziębione, Maciejkowy tata mimo, że prawdopodobnie chory na to samo, jak każdy mężczyzna nie choruje tylko "walczy o życie". Z pomocą przychodzą nam jagły a dokładniej płatki jaglane w przepysznych gofrach. Aby gofry były jeszcze zdrowsze podane są z dżemem porzeczkowym, malinowym i kiwi.


Składniki:
  • 1 szklanka płatków jaglanych
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1 i 1/2 szklanki wrzącej wody
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 łyżki oleju (u mnie rozpuszczony kokosowy)
Przygotowanie:

Płatki jaglane i wiórki kokosowe zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut aby nasiąkły. Do przestudzonych dodajemy jajka, syrop klonowy, proszek do pieczenia i wlewamy olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Pieczemy w gofrownicy okolo 3 minut (czas pieczenia jest różny, zależy od mocy gofrownicy)

Komentarze

Popularne posty