Orkiszowe placki ze szpinakiem

Jak już kiedyś wspominałam, Olinkowy Bobas nie lubi słodkich dań, najchętniej zjada posiłki wytrawne o wyrazistym smaku. Koneser mały :) Dzisiaj na śniadanie dostał szybkie placki ze szpinakiem. Jeszcze mrożonym bo ten ze swojego ogródka trzeba umyć, zblendować a głodny Olinek nie miał ochoty zbyt długo czekać.


 Składniki:
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki orkiszowej
  • 1 spora łyżka białego serka np. kanapkowego z Wielunia
  • kilka gałązek szpinaku albo jedna "kulka" zamrożonego
  •  2 łyżki masła klarowanego do smażenia
Jajko, mąkę i serek dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Szpinak rozmrażamy (jeśli mamy mrożony) lub myjemy i blendujemy (jeśli mamy świeży) i dodajemy do masy. Smażymy około 2 minut z każdej strony.

Olinek dostał je suche a obok w miseczce z jogurt naturalny z koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kasza jaglana po bolońsku

Z powodu kataru moich chłopców eksperymentuję z kaszą jaglaną. Dziś przedstawiam udany eksperyment, kaszę jaglaną z sosem bolońskim. S...