Rurki w sosie szpinakowym z suszonymi pomidorami

Mój fan makaronów miał dzisiaj na obiad swoje ulubione danie tym razem z dodatkami. Z suszonymi pomidorami i białym serem. Rodzice i starszy brat szpinak jedli z serem feta zamiast białego i smak był nieziemsi.


Składniki:
  • 1 paczka mrożonego szpinaku lub 4 garści świeżego
  • 1/2 białego sera (1 op. sera feta)
  • 2 łyżki suszonych pomidorów drobno pokrojonych
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:

Makaron rurki gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Na patelni podsmażany drobno pokrojoną cebulkę, dodajemy szpinak, jak się rozmrozi, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszone pomidory i dusimy około 5 minut. Porcje szpinaku dla maluszka odkladamy do miseczki, dodajemy biały ser i mieszamy ze szpinakiem a nastepnie z ugotowanym makaronem. Do pozostałego na patelni szpinaku dodajemy ser feta, sól i pieprz oraz odrobine chili i dusimy to rozpuszczenia się fety. Podajemy z makaronem.

Komentarze

Popularne posty