Makaron z pietruszkowo-jogurtowym pesto

Sezon na pietruszkę w ogrodzie trwa, więc ta roślinka nadal rządzi w Maciejkowym domu :) Dzisiaj na obiad Olinkowy Bobas miał zdrowy i smaczny makaron nadziewany fasolką szparagową z pietruszkowo-jogurtowym pesto z pietruszki. 


Składniki:
  • pęczek pietruszki
  • 2 garści fasoli szparagowej
  • 1/4 szklanki pestek dyni i słonecznika
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mały jogurt naturalny
Przygotowanie:

Pestki słonecznika i dyni prażymy na suchej patelni. Natkę przekrajamy i przekładamy do blendera. Dodajemy pestki, zmiażdżony czosnek, oliwę i jogurt i miksujemy na gładki sos. Fasolkę i makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Makaron nadziewamy fasolką i układamy w miseczce. Polewamy pesto i przystrajamy pokrojoną fasolką.

Komentarze

Popularne posty