Andruty z kakaowo-jaglanym kremem

Uwielbiam wafelki z kakaową masą, zrobioną z mleka w proszku i kakao. To mój smak dzieciństwa. Niestety wafeki zrobione w ten sposób nie należą do najzdrowszych... Dzisiaj przedstawiam alternatywę. Wafeki kakaowe, ale bazą nie jest mleko w proszku i "kilogram cukru" lecz kasza jaglana i mus daktylowy :)



 Składniki:
  • 1/2 opakowania kwadratowych andrutów
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/2 szklanki musu daktylowego 
  • 1 łyżka gorzkiego kakao (lub karobu poniżej 1 r.ż) 
Przygotowanie:
Kaszę i mus blendujemy razem na gładką masę, następnie dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Smarujemy wafle grubo masą i przykrywamy następnym waflem. U mnie 2 warstwy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Mleko jaglane

Zauważyłam na blogu, że nie podałam jeszcze przepisu na mleko jaglane. Poprawiam się dzisiaj  😉 Składniki: 🔹 1 szklanka ugo...